• Home
  • Kontrola redova čekanja

Sistem za organiziranje redova

Tvrtke i ustanove, koje svoje poslovanje temelje na pružanju usluga, često se suočavaju s problemom dugih redova. Oni uzrokuju napetost i stres, kako kod klijenata, tako i kod zaposlenika, uslijed čega dolazi i do pada kvalitete usluga. 

Živimo u svijetu punom konkurencije, u kojem standardi u pružanju usluga svakim danom postaju sve viši. Bez obzira radi li se o privatnoj ili državnoj tvrtki ili ustanovi, klijenti

očekuju brzu i kvalitetnu uslugu. Upravo zato je projektiran Q-net PRO, sustav za organiziranje redova, praćenje i organiziranje rada poslovnice ili mreže poslovnica, koji se u praksi dokazao kao najbolje rješenje za poboljšanje kvalitete usluga.

Komponente sustava

Uređaj za odabir usluga i ispis listića

 PPB – s gumbima (za max. 10 usluga) ili

 PTS – s dodirnim zaslonom (za max. 100 usluga)

Glavni display (PWD) se sastoji od dvije grupe brojeva; troznamenkastog broja za prikaz rednog broja klijenta i dvoznamenkastog broja za prikaz broja šaltera na kojem će klijent biti uslužen. Može biti jednoredni, dvoredni ili troredni.

Šalterski display (PCD) je najčešće troznamenkasti i prikazuje redni broj klijenta ali se može naručiti i display s dodatnim dvoznamenkastim brojem u zelenoj boji, koji prikazuje broj šaltera (BWD-1).

Šalterska tipkovnica omogućuje djelatniku na šalteru pozivanje slijedećeg klijenta, stavljanje klijenta na listu čekanja, preusmjeravanje klijenta na drugi šalter ili drugu uslugu itd.

Može biti:

 PHK – hardware-ska tipkovnica

 PSK – software-ska tipkovnica

Upravljačka jedinica s Q-net software-om

Funkcioniranje sustava

Q-net PRO sustav je izuzetno jednostavan za korištenje, kako za klijenta, tako i za djelatnike na šalterima. Klijent najprije odabire željene usluge na uređaju za ispis listića, uzima listić s rednim brojem te čeka dok se njegov broj pojavi na glavnom display-u, koji ga usmjerava na odgovarajući šalter. Osim rednog broja, listić obično sadrži logotip organizacije,  datum i vrijeme uzimanja listića, broj klijenata koji čekaju ili prosječno vrijeme čekanja, te reklame i poruke klijentima.

 

Povezano