Bežično postolje

 

Prijenos podataka s čitača na PC vrši se bežično, putem komunikacijskog postolja, koje se spaja na USB priključak PC-a. Brzina prijenosa podataka je cca. 30 podataka u sekundi, a za vrijeme prijenosa podataka uopće se ne troši baterija čitača.

Kod modela BCWS-1000 vrši se direktni prijenos podataka na PC, dok model BCWS-2000 omogućuje spremanje podataka s više čitača u internu memoriju, kapaciteta 49.737 podataka te naknadno učitavanje tih podataka na PC. U slučaju korištenja komunikacijskog postolja s memorijom, nije potrebno imati PC uz svaki čitač, niti je čitače potrebno donositi u sjedište tvrtke radi učitavanja podataka na centralni PC. Dovoljno je jednom tjedno, mjesečno ili svakih nekoliko mjeseci (ovisno o broju čitača i broju očitanja) obići sve lokacije na kojima se nalaze čitači i prikupiti podatke.

Komunikacijska postolja se napajaju preko USB priključka PC-a, a model BCWS-2000 ima nekoliko dodatnih mogućnosti napajanja (iz mreže 220 V, automobilske utičnice ili ugrađene baterije), pojednostavljujući rad na terenu.

 

Program za kontrolu obilaska

radi na svim računalima s instaliranim Windows OS, a nudi dodatne funkcije za BCS patrol sustav. Ovaj program omogućuje učitavanje podataka s čitača, programiranje čitača, generiranje i ispis izvješća o obilascima itd.

Među brojnim funkcijama izdvajamo mogućnost kreiranja vremenskog rasporeda obilazaka, automatsko spremanje sigurnosnih kopija podataka, automatsko brisanje starih podataka itd. Pristup programu zaštićen je pomoću zaporke, a program nudi 3 nivoa pristupa s različitim pravima.